Tala Fou

Faatoa toe foi atu Carly i Louisiana e matamata i se tifaga ma lana uo teine ​​ma nofo i tua.O le tautotogo o le 2017, ma pe a ma le lua vaiaso na muamua atu, o Carly, o se fafine trans-transform e 34-tausaga, na faia se vaginoplasty: o se faʻataʻitaʻiga i nisi taimi pe a maeʻa manuʻa poʻo le kanesa, ae o le tele o taimi mo le tausiga e fesoʻotaʻi ma suiga.Na filifilia e Carly se fomai tipitipi, Dr. Kathy Rumer, o le e faʻapitoa i faiga faʻamaonia o alii ma tamaitai i le eria o Philadelphia.
Na latou Skype i masina e oʻo atu i le taotoga, ae e leʻi feiloai lava aʻo leʻi faia le taotoga.Fai mai Carly sa ia asiasi puupuu i le foma’i a o lei tuleia i totonu o le potu tipitipi, ae na te lei toe vaai ia Dr. Rumer i aso e tolu na toe malosi ai o ia i le falemai.I le vaiaso talu ona uma le taotoga, na tusi ai o ia e le tausimaʻi mo se taimi e tulitatao ai.
Ina ua toe foi mai i le fale mai le ata tifaga "Louisiana", sa tilotilo totoʻa Carly i lona vulva fou.E ui o le tele o vulvas e lua vaiaso le matutua e foliga le lelei, na faateʻia Carly ina ua ia mauaina "se fasi paʻu mate tele e pei o le lima matua," o lana tala lea.O le taeao na sosoo ai, na ia vili ai le numera o faalavelave faafuasei na tuuina atu ma auina atu se imeli i le ofisa o Dr. Rumer.I le Aso Gafua, na fautuaina ai e le ofisa ia Carly e imeli ata o vaega faʻafitauli mo fomai tipitipi e toe iloilo.I ni nai aso mulimuli ane, na fai mai ai Carly ma lona tina na la faalogo mai se fomai o loo malolo ma fai atu ia Carly e leai se mea e popole ai.Fai mai Dr. Rumer, o lona tina, o se fomai tipitipi ua litaea, e mafai ona tipi ese le paʻu o loʻo tautau pe a faʻaauau pea ona tiga.
O lea talosaga na faateia ai Carly ma lona tina.Fai mai a ia, o lona itutinosa e manogi "leaga" ma lona labia faʻafefe i se vaega manifinifi o le paʻu.I le vaiaso talu ona uma ona talanoa ma Dr. Rumer, na fai mai Carly na alu i le fomaʻi i le lotoifale, o le na popole ma ave Carly i le Falemai o Oshner Baptist i New Orleans mo taotoga faʻafuaseʻi.O se vaega o le manava o Carly na aafia i le necrotizing fasciitis, o se siama e matautia i soo se taotoga.E masani ona mafua ai le gau o aano i le vaega ua pisia.
Na faia le taotoga o Carly e se vaega o fomaʻi, e leai ma se tasi na i ai se poto masani i se vaʻa pe a uma le taotoga poʻo le vaʻa - e fai si ese mai le vaʻa.Sa ia faaaluina aso e lua i le potu tigaina ma le aofai o aso e lima i le falemai.Na taua e ia ma lona tina, o le tele o telefoni mai le tina o Carly ma lona OB/GYN i le ofisa o Dr. Rumer e lei taliina i lea taimi.
Ina ua latou maua se tali mai le ofisa o Dr. Rumer - o se faaletonu o le pulega ma faamaumauga a Carly - na le fiafia le fomai tipitipi ona e lei faatulagaina e Carly se malaga i Philadelphia mo fomai e foia le faafitauli.E tusa ai ma le tala a Carly ma lona tina, na puʻeina e Dr. Rumer i latou i luga o le telefoni ma le tina o Carly: "Ou te manatua lelei na ou faalogo i ai i lena aso," o le tala lea a Carly, o le na mafai ona faalogoina le talanoaga.“O Dr.Fai mai Rumer, "Na ou mulimuli i taʻiala a le WPATH mo le togafitia o loʻu maʻi.Afai e te manatu e mafai ona e faia se mea e sili atu, aisea e te le avatu ai ia te ia se vaʻa?"
O Dr. Rumer o loʻo faʻatatau i le World Professional Association for Transgender Health (WPATH), lea e atiaʻe taʻiala ma faiga sili ona lelei mo le soifua maloloina o tagata i le lalolagi atoa.O se fa'alapotopotoga o lo'o galue e pei o se leoleo faitoto'a malosi e iai tulafono fa'atulafonoina e fa'atagaina ai gasegase e faia se taotoga e feso'ota'i ma suiga, ae e le o fa'atonuina le fa'atinoina o nei faiga.O gasegase fa'apitoa e pei o Carly e na'o latou lava pe a sau i le sailia o se foma'i mo taotoga.
O Dr. Rumer o se fomai tipitipi poto: na ia faʻatautaia lana lava faʻataʻitaʻiga talu mai le 2007, o loʻo togafitia tagata mamaʻi transgender talu mai le 2016, ma faʻataunuʻuina e oʻo atu i le 400 faʻamautuga faʻataʻitaʻiga i tausaga taʻitasi, e aofia ai foliga faʻatamaʻitaʻi, faʻateleina susu ma le GRS.I le 2018, na faʻaalia ai Dr. Rumer i se faʻamaumauga a le NBC e uiga i le suiga o se tamaititi aoga kolisi.E tusa ai ma lana upega tafaʻilagi, o ia o se tasi o nai fomaʻi tipitipi palasitika faʻamaonia a le komiti i le vaega tolu-setete a Philadelphia, o se sui o le American Academy of Orthopedic Surgery, ma le faatonu o taotoga palasitika i le Philadelphia College of Osteopathic Medicine (PCOM) .ma le Feso'ota'iga i Ta'otoga Toe Fa'aleleia.Sa avea o ia ma sui o le WPATH talu mai le 2010. (Fa'aaliga atoa: Sa ou faia se fa'atalanoaga tipitipi ma Dr. Rumer e ala i Skype i le faaiuga o Setema 2017, ae na iu lava ina filifili e va'ai i se isi foma'i tipitipi.)
O le tele o gasegase e o mai ia Dr. Rumer mo taotoga suilapalapa ua faamalieina i taunuuga.Ae mo i latou e le o faamalieina i latou faiga i lima o Dr. Rumer po o isi, e faigata ona tali atu ma le anoa ia latou faitioga.I le lalolagi sili ona faʻapolokiki o taotoga faʻamaonia le itupa, e mafai ona faigata ona maua tali i fesili e uiga i tausiga masani.O loʻo faʻamatalaina e le au faʻaupuga faiga faʻapitoa faʻapitoa ma "nofoaga autu o le tulaga maualuga" e vaʻaia e falemaʻi faʻapitonuʻu ma komiti faʻafomaʻi a le malo.O ofisa e mafai ona fesuisuiai tele pe a oʻo i fuainumera o tagata maʻi-ma-fomaʻi ma poʻo a aʻoaʻoga faʻapitoa a se fomaʻi tipitipi.
A tupu lenei mea, e mafai ona faigata ona talanoa e uiga i sea mataupu tumaoti - na fesili Carly mo se igoa faʻamaonia ona o le fefe i le toe taui atu ma faʻaalia faalauaitele se mataupu patino i le aufaasālalau.O le tautala i se taimi e toʻaitiiti tagata e mafai ona maua le tausiga faʻafomaʻi pe a maeʻa se faʻalavelave faʻalavelave e mafai ona faʻaaogaina e le au faʻamalosi e tetee i le transgender pe faʻamatalaina e fautua o se laʻasaga i tua.
O upu a Carly na fa'asalalauina i luga o fa'asalalauga e tetee atu ai i tagata liliuese ina ua ia fa'ailoa lona aafiaga ma Dr. Rumer i luga o le laupapa fe'au e lapata'ia ai isi tagata gasegase.O lana tagi i le Pennsylvania Department of Professional and Vocational Affairs e leʻi iʻu ai i se gaioiga aloaia.Na fa’atalanoaina e Iesepela isi tagata e to’afa e fa’apea, e i ai ni o latou fa’afitauli i fa’agaioiga na faia e Dr. Rumer, mai tu’uaiga o le le lelei o le tausiga e o’o atu i fausaga o le va’a na mafua ai ona tiga tele, po’o vulva e le’o sa’o le tino.Fa'afitauli.E le gata i lea, talu mai le 2016, e fa tagi fa'asaga i foma'i i mataupu fa'apenei, ma fa'ai'u uma i le fa'amasinoga i fafo atu o le fa'amasinoga.I le 2018, na faʻafesoʻotaʻi ai e le Medical Board of Pennsylvania le fomaʻi tipitipi ina ua maeʻa le isi vaega o tagata transgender na vaʻaia o ia o tautala i se fonotaga e uiga i vailaʻau transgender na failaina se tagi e faʻapea na faʻasese e le fomaʻi fua faatatau manuia, ae leai se faʻasalaga na faia.
E pei ona tusia e Dr. Rumer i luga o lana upega tafailagi ma finau i luma o le faamasinoga, e foliga mai o nei lavelave na mafua ona o le le usitaia o faatonuga a lona ofisa i le maea ai o le taotoga, poo se vaega foi o tulaga lamatia talafeagai o soo se faiga faapea.Ae ina ua alu Iesepela ia Dr. Rumer ma se lisi auiliili o fesili ma faamatalaga o le onosai, sa matou maua se tali mai le loia.Ia Aperila, na taumafai loia a Dr. Rumer e saini aʻu i se mataupu taufaaleaga e leʻi fesoʻotaʻi, ma manaʻomia ona ou tuʻuina atu "uma faʻamatalaga, imeli, pepa, ma suʻesuʻega" e fesoʻotaʻi ma le tala.I se taimi lata mai a o lei lomiaina, na toe musu Dr. Rumer e fai sana faamatalaga ma, e ala i ana loia, na ia faamataʻu e faaopoopo Iesepela i lana tagi taufaaleaga.
O aafiaga ma faigata o nei gasegase i le sailia o fesoasoani e lei fesootai ma se fomai e toatasi.A'o fa'atupula'ia le mana'oga mo le GRS, e mafai ona i ai se popolega sili atu: A aunoa ma se fa'atonuga fa'apitoa tau lipoti mo tagata mama'i po'o se lala sooupu e fa'atonuina le fa'atonutonuina o fa'amatalaga o le transaffirmative care, o le a poloka tagata mama'i o lo'o sailia nei faiga.e leai se fa'amaoniga o le lelei o le auaunaga i le taimi e siaki ai, ma e le o manino pe fa'afefea ona agai i luma pe a latou le fiafia i taunuuga.
E ui o soʻo se taotoga, aemaise lava i vaega sili ona maʻaleʻale o le tino, e oʻo mai ma lamatiaga, GRS e le faʻatupuina se lamatiaga i fafine transgender.E tusa ai ma se suʻesuʻega 2018, o le pasene o tagata transgender e iʻu ina salamo i le vaginoplasty e tusa ma le 1 pasene, i lalo ifo o le averesi mo taotoga tulivae.O le mea moni, o le mafuaʻaga masani mo le faʻanoanoa o taotoga o se taunuuga leaga.
O le metotia faʻaonaponei o le vaginoplasty na atiaʻe i Europa i luga o le 100 tausaga talu ai ma sa faʻataʻitaʻiina i Amerika mo le itiiti ifo i le 50 tausaga talu ai.I le 1979, na taofia ai e le Iunivesite o Johns Hopkins le ofoina atu o le GRS mo mafuaaga faʻapolokiki, e ui lava o se tasi o falemaʻi taʻutaʻua i le Iunaite Setete e atiaʻe le faiga.O le tele o isi falemaʻi na mulimulitaʻia, ma na faʻasaina e le Matagaluega o le Soifua Maloloina ma Auaunaga Tagata le Medicare mai le faʻatinoina o le faʻagasologa i le 1981, ma faʻaosofia ai le tele o kamupani inisiua e faʻaalia manino le faʻaogaina o le transgender mai fuafuaga inisiua tumaoti i se taimi mulimuli ane.
O le iʻuga, e toʻaitiiti tagata faʻapitoa i le US e ofoina atu le taotoga o le tino maualalo, e tautua ai i le vaega toʻaitiiti o tagata gasegase e mafai ona gafatia le taotoga.O le tele o tagata transgender na faamalosia e totogi mo taotoga i fafo atu o le taga seia oʻo i le 2014, ina ua toe faʻafoʻisia e le pulega a Obama le Medicare mo taotoga faʻamaonia le itupa ma faʻasaina le faʻatagaina o inisiua mo taotoga faʻafeusuaiga i le 2016. O le taimi lava e pasia ai faiga faʻavae o Obama, o le a sili atu tagata transgender. mafai ona totogi nei taualumaga e ala i inisiua poo Medicaid, ma o nisi o falemai o loo faanatinati e faafetaia'ia le manaoga ua taofia.
Ae ui i lea, o ia faiga e taugata: vaginoplasty tau e tusa ma le $25,000.I le 2018 suʻesuʻega a tagata suʻesuʻe i le Iunivesite o Harvard ma le Iunivesite o Johns Hopkins na maua ai i le va o le 2000 ma le 2014, o le numera o taotoga faʻamaonia transgender na faʻatupulaia tele, ma le faʻateleina o le numera o latou na inisiua tumaoti pe totogi e Medicaid."A o faʻateleina le faʻasalalauga o nei taualumaga, o le a faʻapea foʻi le manaʻoga mo fomai tipitipi tomai," na faʻauʻu ai le au suʻesuʻe.Ae e itiiti lava tulafono fa'asalalau e uiga i le uiga o le "agavaa", ma o isi vaega o galuega fa'afoma'i e a'afia ai suiga o itupa.i luga o le faafitauli.O lipoti a foma'i tipitipi i fa'alapotopotoga eseese ma a'oa'oga a le GRS e mafai ona amata mai ile va'aiga ole vaiaso ma se foma'i ta'uta'ua ile polokalame aperenitisi e tele tausaga.E leai ni punaoa tuto'atasi e avanoa mo gasegase e maua ai fa'amaumauga i luga ole lavelave o taotoga.E masani lava, o tagata gasegase e faʻalagolago i faʻamatalaga na tuʻuina atu e fomai tipitipi lava latou.
E ui ina le mafaitaulia tagata ua faamanuiaina mai le inisiua GRS, o le tasi itu e le'i mafaufauina aafiaga o le mea lea na taʻua e le fomai tipitipi o itupa a San Francisco Dr. Marcy Bowers o se aganuu "tofa".falemaʻi i totonu o le taimi atofaina, ma e le oti i se faʻalavelave mataʻutia, pe toe faʻafoʻisia i le tele o taimi," o lana tala lea, "o le auala lena latou te fuaina ai le manuia."avea ma "au'aunaga e sili ona fiafia i ai" e ala i le fa'atosinaina o tagata gasegase fou i la latou fa'ata'ita'iga e fa'atatau i nei fuataga.
I le masina o Me 2018, na tusia ai e le 192 tagata maʻi faʻasolosolo se tusi tatala i le WPATH e faʻaalia ai ni atugaluga e uiga i le faiga o loʻo i ai nei o loʻo ofoina atu e fomai tipitipi faʻamaʻi faʻatapulaʻa punaoa "taotoga e leai se totogi pe taugofie e maua ai se faʻalavelave faʻalavelave faʻatasi ma fautuaga muamua".fa'asalalauga fa'aa'oa'oga ma tautalaga fa'alaua'itele e uiga i ta'otoga fa'ata'otoga, ta'otoga fa'ata'ita'iga e aunoa ma se fa'atagaga fa'ailoa, fa'amatalaga fa'afoma'i le sa'o e tu'uina atu i tagata mama'i, ma le le atoatoa o le tausiga o gasegase.
"O loʻo i ai pea le le paleni i le va o le manaʻoga ma le aofaʻi o tagata ua aʻoaʻoina i nei faiga," o le tala lea a Dr. Lauren Schechter, peresitene-filifilia o le American Society of Gender Surgeons.“O le mea moni o la matou sini o le aʻoaʻoina o le tele o tagata ina ia aua neʻi faimalaga tagata, a itiiti mai i vaega taua… O loʻo i ai foi se tuai i le va o le aʻoaʻoina lelei o tagata ma le faʻalauiloaina o nofoaga tutotonu [ma] falemaʻi.”
O le faʻaitiitia o faʻatuai e faʻafetaui ai le faʻatupulaia o le manaʻoga mo faiga faʻamaonia-itupa e masani ona faʻaitiitia ai avanoa aoga mo falemaʻi ma fomai tipitipi."O le mea moni, lua laa i luma ma le tasi laa i tua," o le tala lea a Jamison Green, o le sa avea muamua ma peresitene o le WPATH ma le faatonu o fesoʻotaʻiga o loʻo i ai nei, o le siʻitia o taotoga.O le laa i tua, na ia fai mai ai, o nisi o fomai tipitipi atonu e filifili e toleni i lalo o tulaga sili ona faigata: “Latou te le auai i le WPATH.Latou te le faatagaina i latou lava e aoaoina.Ona latou fai mai lea, “Oi ioe, ua ou iloa nei le mea e fai.”E pei ona taʻua e se fomaʻi tipitipi e leʻi taʻua igoa i se suʻesuʻega i le 2017: “E alu se tasi i tagata e iai igoa taʻutaʻua;latou te suesue mo se vaiaso ona amata lea ona fai.matua le talafeagai!”
O le suia o fuafuaga tau inisiua ma tulafono o lo'o pulea kamupani inisiua a Amerika o lona uiga e masani ona sailia e tagata transgender ia faiga ona o le fefefe ina ne'i suia e le au inisiua a latou tulafono fa'ainisiua pe a su'esu'eina ni fomai tipitipi e ono iai.O inisiua e masani ona fa'atonu le mea e maua ai le tausiga o tagata mama'i, pei o Danielle, 42-tausaga le matua trans-fafine e nofo i Portland, Oregon ma fa'alagolago i Medicaid.I lona setete, o nisi o taotoga faʻamaonia i le itupa o loʻo aofia i le polokalame Medicaid a le setete, ae i le 2015, na lagona ai e Danielle le tatau ona faia i se taimi vave e mafai ai ona avea le tausiga faʻafomaʻi mo tagata transgender ma sini faʻapolokiki Republican.
"Na ou manatu ae leʻi i ai sau peresitene Republican, e tatau ona ou maua se vaʻa," o lana tala lea ia Iesepela i se faatalanoaga 2018 tautotogo.Ina ua auina atu o ia e Medicaid i Portland e vaai Dr. Daniel Dougie, na ia taʻu atu ia te ia o lona 12th transvaginoplasty maʻi.Ina ua ala a'e o ia mai le fa'ama'i fa'ama'i, na ta'u atu ia te ia e fa'aluaina le umi o le taotoga ona e faigata ona tatala lona itutinosa.
E ui ina sa ia fai mai sa lelei ona taunuuga vaaia ma lagona, ae o le aafiaga o Danielle i le falemai na tuua ai le tele o mea e manaomia.“E leai se tasi o lenei uarota na iloa le auala e taulimaina ai manuaga o tagata,” o lana tala lea.Fai mai a ia, ua ia lagona le tuulafoaiina ma faanatinati e fesoasoani ina ua uma se faiga umi ma osofaʻi.Na talanoa Iesepela i le tele o isi gasegase a Dr. Dougie, ma iu ai ina latou faila faatasi se tagi aloaia i le falemai.A'o fa'asea a Daniella e uiga i lona poto masani i le tausiga i le falema'i, o isi sa tauivi ma fa'alavelave tuga, e aofia ai fistula ma le fa'amama toto pe a uma le taotoga.E tusa ai ma se faʻamatalaga masani i talanoaga a le vaega ma le falemaʻi, e talitonu le vaega o le falemaʻi e sili atu le maualuga o faʻalavelave faʻalavelave nai lo isi falemaʻi o loʻo ofoina atu auala faʻapea.
I le tali atu i le tele o fesili a Iesepela, na fai mai ai Dr. Dougie e le o auai le falemaʻi i ni fegalegaleaiga faʻapitoa ma tagata gasegase ona o tulafono faʻapitoa, ae na ia faʻaalia o le aufaigaluega e talanoa tele ma tagata gasegase.“Sa matou auai i le tele o fonotaga faafesagai ma tagata taitoatasi ma vaega i le aluga o taimi.O nei fonotaga na faʻaauau pea seia oʻo ina maua le maliliega i popolega o le gasegase o loʻo i ai nei, na ausia sini o talanoaga, ma fausia ai se fuafuaga mo le puipuia o le toe faʻafoʻi, "na tusia e Dr. Dugi i se imeli.
Aemaise lava, ua fa'atuina e le falema'i se Komiti Faufautua mo Nuu ma Afioaga o tagata fa'apitonu'u ma fa'afeusuaiga tagata ta'ito'atasi e feutagai ma le aufaigaluega ma le pulega o le OHSU Transgender Health Program, Patient Affairs, ma isi paaga.
Na taʻu atu e Dr. Dougie ia Jesabel o faʻalavelave faʻalavelave i le falemaʻi na mataʻituina ma faʻaogaina e faʻaleleia ai taunuʻuga, faʻatasi ai ma fua faʻalavelave e fetaui pe sili atu iʻuga faʻasalalau mai isi fomaʻi tipitipi faʻapitoa."O matou fomai tipitipi e taumafai mo le lelei, ae o nisi taimi e i ai ni faʻalavelave," o lana tala lea.“O foma'i uma a le OHSU latou te faia iloiloga masani i totonu o a latou taunu'uga fa'afoma'i ma ta'otoga e ala i fonotaga fa'ama'i ma maliu fa'amaopoopoina e le fa'atonu o tulaga lelei a matagaluega ta'itasi."
Na ta'ua e Dr Dugi o atugaluga a le aufaigaluega e uiga i le tulaga lelei o le tausiga ma taunu'uga ua laga i se faiga o iloiloga a tupulaga ona mafai lea ona pasi atu i komiti iloilo fa'alapotopotoga."O falemaʻi uma e mulimulitaʻia lenei tulaga ma faʻamoemoeina e faʻalapotopotoga faʻamaonia a le atunuʻu," o lana tala lea.
A'o fa'atalanoaina e tagata ma'i o le OSHU ni suiga fa'atatau i le pulega a le falema'i, o nisi o ma'i muamua a Dr. Rumer na aga'i atu i se tulaga sili atu ona ogaoga.I le 2018, e toafa tagata gasegase muamua o le fomai tipitipi na failaina ni suʻega sese i le faamasinoga mo le Itumalo i Sasaʻe o Pennsylvania.Sa tofu i latou ma sui o le ofisa loia lava e tasi ma fai mai o le galuega a Dr. Rumer na matua leaga lava le faia i a latou mataupu na manaomia ai e le au tagi (tagata Niu Ioka uma) se taotoga toe teuteu i le Mauga o Sinai.
O i latou uma na tagi na faamatalaina le vaapiapi ma le faaleagaina o latou urethra, alavai, ma labia, faʻapea foʻi ma le faʻafefeteina poʻo le faʻaleagaina o pupuni, mataupu e taʻua o le "faʻaleagaina tumau" e pei o le itu tagi "e le mafai ona toe faia se feusuaiga."
O tagi, o loʻo faʻamatalaina ai le "faʻalumaina" ma le "tulaga ogaoga o le mafaufau" na mafua mai i le galuega a Dr. Rumer, na muaʻi manaʻomia mo se faamasinoga a le au faamasino, ae na mulimuli ane tuʻuina atu i le vountary private arbitration.I se tasi tulaga, ua faamoemoe loia e molia Dr. Jess Ting, o se fomai tipitipi ma le polofesa o vailaau faafomai e faapitoa i le GRS i le Mauga o Sinai, e tusa ai ma se faamaumauga a o lei faia le faamasinoga.O loʻo faʻamoemoe o ia e molimau e tusa lava pe maeʻa ni taotoga se tolu, o le galuega a Dr. Rumer e leʻi mafai ai e le au tagi ona "ausia le orgasm poʻo le faʻamalieina feusuaʻiga e aunoa ma le tiga", faʻapea foʻi ma le foia o isi faʻafitauli taua, e aofia ai le "tele clitoris e aunoa ma se talita clitoral" ma lauulu. leai se klitoris.aveese sa'o.
“I le avea ai ma se fomai tipitipi, e mafai ona ou taʻu atu ia te oe o fomai tipitipi uma e i ai iʻuga leaga,” o le tala lea a Dr. Ding Jezebel.“E tofu uma i tatou ma faʻalavelave ma e le o taimi uma e alu ai mea tatou te manaʻo ai.A e vaʻai i se mamanu o faʻaiʻuga e taʻu mai ai o se fomaʻi tipitipi atonu e le oʻo i le tulaga o le tausiga, e te lagona le manaʻomia e tautala."
I se faamatalaga a le faamasinoga na faatoai atu i le faaiuga o Fepuari, a o lei oo le mataupu i le faamasinoga, na finau ai loia a Dr. Rumer e faapea, e le o faatamala le fomai tipitipi, e le o se ese mai le tulaga o le tausiga, ma o le faafitauli o le gasegase o se “faafitauli ua iloa. ”“[c] Vaginoplasty.O loʻo taʻua foi i le faʻasea o le tagata maʻi "e leʻi galue aʻo togafitia e Dr. Rumer" ma o le 47-tausaga le matua e leʻi lipotia ni faʻafitauli tetele seia oʻo i le silia ma le tausaga talu ona uma le taotoga.O fa'amatalaga o le fa'agasologa o le fa'amasinoga ma ona fa'ai'uga na fa'asalalauina e le'i fa'asalalauina fa'alaua'itele, v. Rumer E leai se tasi o le itu tagi i le mataupu fa'afoma'i na tali atu i le tele o talosaga mo se fa'atalanoaga.
"I le avea ai o se fomaʻi, e leai se tasi e fiafia i suti faʻaleagaina," o le tala lea a Dr. Dean.“O se mataupu e matua le fiafia lava ia te a’u i le avea ai ma se ua molia i faiga le lelei.I le taʻua o lena mea, ou te lagona o le avea ma fomaʻi i lenei vaega fou, e tatau ona tatou vaʻaia i tatou lava ma tausia tulaga faʻapitoa.
Na fa'afeso'ota'i e Iesepela nisi o foma'i ta'uta'ua o itupa e fesiligia pe to'afia tagata mama'i muamua a Rumer na toe fa'atonuina ana mea na maua.O le toʻatele o tagata na mumusu e fai se faʻamatalaga, ae o tagata e toʻatolu, na talosaga e aua neʻi faailoaina, na mulimuli atu i le silia ma le 50 tagata gasegase na muamua faʻafesoʻotaʻi Dr. Rumer mo le GRS talu mai le 2016.
“Matou te mananaʻo uma lava i tagata transgender e tele atu filifiliga mo taotoga, ma o loʻo matou faia mea uma matou te mafaia e aʻoaʻoina ai ma faʻalauteleina iʻuga lelei,” o le tala lea a Dr. Bowers, o se fomai tipitipi o alii ma tamaitai i San Francisco.fa'alavelave ta'otoga, ita ma le ita i tagata faitio, leai se avanoa po'o le tali atu.Na ia faaopoopo mai o Dr. Rumer "e malamalama foi i le tulaga lamatia o tagata mamaʻi o loʻo naunau mo taotoga ma nai fomaʻi tipitipi."”
Na ta‘ua e Hannah Simpson, 34 tausaga le matua mai Niu Ioka, o le lua vaiaso talu ona faia le GRS ma Dr. Rumer i le taumafanafana o le 2014, na ia maitauina ai ua amata ona foliga le tutusa ma ona vaega o le tino.ma fulafula.E ui lava i le faamautinoaga a Dr. Rumer o loʻo lelei mea uma, ae na maua e Simpson le necrosis o le vulva.
O Simpson, o le sa aʻoga faafomaʻi i lena taimi, na ia faamatalaina lona vulva fou: o se clitoris faaletonu e "tasi itu" ma se labia "e foliga mai o se patupatu nai lo le lua lau."Sa iai foʻi isi faʻalavelave a Simpson, e aofia ai lauulu faʻapitoa na folafola e fomaʻi tipitipi e aveese ma le tulaga ese o lona urethra.E le gata i lea, na tuua e Dr. Rumer ni mea faaopoopo i tafatafa o le faitotoa o le vaʻa, lea na mafua ai ona le fiafia le faʻalauteleina, o le tala lea a Simpson.I se aso na sosoo ai, ona sosoo ai lea ma se imeli na sosoo ai na faasoa atu e Simpson ma Iesepela, na tuuaia ai e Dr. Rumer le paʻu mate i luga o se paga Depends Simpson lea na matua ofuina e Simpson i le falemaʻi, lea na manatu Simpson o se faafitauli o le aloese.Na musu Dr. Rumer e tali fesili a Iesepela i le auala na ia togafitia ai lenei maʻi po o se isi lava maʻi.
Necrosis pei o Simpson's necrosis o se lamatiaga i soʻo se vaginoplasty ma e mafai ona mafua mai i le ofuina o ofuvae fufusi i le amataga o le toe faʻaleleia o le postoperative, e ui lava e mafai ona faigata ona faʻamaonia le mafuaʻaga tonu i lenei tulaga faapitoa, o le tala lea a Schechter.fa'ama'i pipisi i le ma'i."Faʻamaʻi, necrosis tissue, suture dehiscence - o nei mea uma e tupu i soʻo se taotoga," o lana tala lea.Na taʻua e Schecter e faapea o femalagaaiga pe a maeʻa le taotoga ma le eleelea pe le saogalemu o le fale e mafai foi ona oʻo atu ai i faʻalavelave, ae mulimuli ane e tatau i le fomai tipitipi ona fautuaina le maʻi ma faʻamautinoa e faʻaitiitia nei aʻafiaga.
O le taotoga lona lua ma se fomai tipitipi ese na le manuia i le toe faʻaleleia o le galuega muamua a Dr. Rumer ma oʻo ai i isi faʻafitauli, ma e leai se clitoris o Simpson.I lana lava faitauga, ua mae‘a ona ia feutagai ma fomai tipitipi e 36 e toe fausia ona itutinosa.O lenei aafiaga na le fiafia ai o ia i le galuega faafomai ma sa ia le toe sailia lona faailoga faafomai.Na te le'i fa'aogaina ni auala aloa'ia e faila ai fa'aseā, ona o lona fefe ne'i fa'aitiitia ai le avanoa e toe fa'afoe ai e se isi foma'i tipitipi lana mataupu.
O faitioga a Simpson e uiga i le galuega a Dr. Rumer e talitutusa ma isi tagata gasegase muamua na talanoa ia Iesepela.“E masani lava ona ou lapataia tagata ina ia o ese mai ia Rumer,” o le tala lea a Amber Rose, o se 28-tausaga le matua mai Boston.I le 2014, na latou o atu ai ia Dr. Rumer mo taotoga suilapalapa ona o filifiliga uma na ofoina mai e le inisiua a o latou matua, o le fomai tipitipi e sili ona puupuu le taimi e faatali ai.
O le taotoga o Rose e lei alu e pei ona fuafuaina."Na tuua e Rumer le tele o mea erectile i lalo o laʻu labia minora, e ono avea ma faʻafitauli," o le tala lea a Ross.“E le'i foliga mai o se vulva.”E oo lava i isi fomaʻi, na latou fai mai, "a itiiti ifo ma le tasi le taimi na taumafai ai e faʻaofi se tamatamailima i totonu o loʻu urina ona e le o iloagofie."
Fai mai Ross e le'i fausia e Dr. Rumer se ufi o le clitoral hood, ma tu'u ai ma tatala atoatoa o latou clitoris mo le faaosofia.E le gata i lea, na le manuia le auala e aveese ai lauulu a Rumer ma tuua ai sina lauulu i totonu o le labia ae le o totonu o le alavai lava ia.Na latou fai mai: “Na faaauau pea ona ia faaputuputu mea lilo ma mimi, ma na matuā manogi leaga na ou fefe ai mo le tausaga muamua,” na latou fai mai ai, “seia oo ina ou iloa e lē tatau ona iai se lauulu i totonu.”
Fai mai Ross, i le ono tausaga mulimuli ane, latou te le fiafia i le latou taotoga ma o loʻo popole i le faʻaogaina o Dr. Rumer i tagata transgender.Ae latou te fai mai o lo latou le fiafia e mafua mai foi i faʻafitauli faʻapitoa ma taualumaga: o le le lava o GRS fomaʻi ma lisi umi faʻatali, o lona uiga o tagata pei oi latou e itiiti ni filifiliga e filifili mai ai ae le lava faʻamatalaga mo le fomai tipitipi.
O le ta'otoga o le papa'a mo tagata transgender ma transgender e tele a'oa'oga ma e mana'omia ai le tomai i taotoga palasitika, urology ma le gynecology.O nei matā'upu ta'itasi e iai le komiti tuto'atasi e nafa ma le fa'atagaina.O taumafaiga talu ai nei e faʻatusatusa le vaginoplasty curve aʻoaʻoga e faʻapea e manaʻomia le 40 faiga e aʻoaʻoina atoatoa ai le metotia.A aunoa ma le faʻatagaina faʻaaumea poʻo taʻiala aperenitisi mai le WPATH poʻo soʻo se isi lava faʻalapotopotoga faʻapolofesa, e tatau i tagata gasegase ona faʻatautaia le tele o tulaga faʻapitoa mo taotoga mo o latou olaga atoa.
O falema'i ta'ito'atasi e i'u lava ina nafa ma le fuafuaina po'o ai ua fa'atagaina e fa'atino nisi fa'atonuga i totonu o latou fale.Na taʻu atu e Dr. Schechter ia Iezabel e masani ona manaʻomia e le falemaʻi fomaʻi tipitipi e le itiiti ifo ma le tasi o le sili atu i le 30 fomaʻi i le atunuʻu, ma atonu e eseese tulaga faʻaaʻoaʻoga maualalo mo fomai tipitipi.Ae e tusa ai ma le WPATH's Greene, e leai se komiti faʻafomaʻi e faʻamaonia faapitoa fomaʻi tipitipi taʻitoʻatasi e faia taotoga faʻapitoa i itupa: "Sa ou faʻalavelaveina fomai tipitipi ina ia maua sosaiete e pei o le Sosaiete o Faʻataʻotoga Plastic e taumafai e mafaufau pe faʻapefea ona faia lenei ituaiga o aoaoga.o se vaega o le su'ega a le komiti fa'afoe ina ia mafai ona e fa'amaonia," o lana tala lea."Aua o le taimi nei, e faʻapea, latou te leʻo faʻamaonia mo faʻamaʻi faʻapitoa."
I le taimi nei, o le American Society of Plastic Surgeons o loʻo umia se faʻataʻitaʻiga lautele a le komiti ae e le o faʻapitoa i faiga faʻafeusuaiga, o lona uiga e le manaʻomia e fomaʻi tipitipi fesoʻotaʻi ona ausia ni tulaga faʻaaʻoaʻoga e faia ai taotoga faʻapitoa i tagata mamaʻi.Fai mai Green o se fausaga faʻalapotopotoga e le talafeagai mo galuega o loʻo iai nei.“O lea ua iai a matou foma'i fa'ama'i, foma'i ma foma'i tipitipi eseese o lo'o a'afia i le toe fausia o itutino.O lea ua sili atu le faigata nai lo le taimi muamua,” o lana tala lea.“Ae leai se fono ua sauni e talia lena mea.”
Ina ia faʻatumu le avanoa, o fomaʻi e pei o Dr. Schechter ma isi o loʻo faʻapitoa i le faʻamaoniaina o le itupa o loʻo tuʻufaʻatasia faʻatasi e tau mo se faiga faʻapitoa mo aʻoaʻoga mo falemaʻi o loʻo vaʻavaʻai e ulufale i le fanua.I le 2017, na tusia ai e Dr. Schechter se tusiga i le Journal of Sexual Medicine o loʻo faʻamatalaina ai nisi o mea e manaʻomia mo aʻoaʻoga mo le lumanaʻi.
E tusa ai ma le lipoti, o fomai tipitipi o loʻo faia taotoga faʻamaonia feusuaʻiga e tatau ona faia ni aʻoaʻoga tetele, e aofia ai semina, sauniga i totonu o le ofisa, lima-lima ma le maeʻa o le taotoga, faʻapea foʻi ma le faʻaauauina o tomai faʻapitoa.E ui o nei fautuaga o le a faʻaleleia ai le tulaga lelei o aʻoaʻoga i le atunuʻu, e tumau pea le ofo mo falemaʻi taʻitasi ma fomai tipitipi.O fa'alapotopotoga e leai ni tupe mama e pei o le WPATH ua masani ona taumafai e fa'afetaui mana'oga mo a'oa'oga ae le'i mafai ona latou faia ni suiga o le faiga na'o latou.O loʻo faʻatautaia e le faʻalapotopotoga a latou lava aʻoaʻoga faʻapitoa, lea na amata i le taimi o le au peresitene o Green mai le 2014 i le 2016. Ae mo se faʻalapotopotoga e pei o le WPATH, o le tau o aʻoaʻoga e mafai ona faʻasaina, ma e tumau pea le filifiliga ma saoloto mo fomai tipitipi e manaʻo moni e fai a latou galuega.
O nisi, e pei o fesoasoani o loʻo galulue i nofoaga autu o le LGBT, fesoasoani i tagata mamaʻi i taotoga faʻamaonia le itupa, ma i le 2018 na faʻatulagaina se tusi tatala WPATH e fautuaina ai se faʻataʻitaʻiga "center of excellence" lea e galulue faʻatasi ai tagata inisiua ma faʻalapotopotoga faʻapolofesa, e faʻamaonia naʻo inisiua totogi. .fomai tipitipi ua aoaoina i polokalame faapitoa.(O le faʻataʻitaʻiga, na ia fai mai ai, na foʻia faʻafitauli tutusa i le taotoga bariatric i le amataga o le 2000s, e tuʻuina atu ai faʻamaumauga faʻapitoa ma faʻamalosia tapulaʻa i luga o taotoga pe a feagai ma faʻafitauli faapena.) Ua matauina e Blasdel e ui o nisi o falemaʻi na amata talu ai nei ona taʻua i latou o se "transgender. centre of excellence", "I le taimi nei e leai ni ta'iala e tatau ona ausia e se foma'i tipitipi po'o se fa'alapotopotoga ina ia maua ai lea suafa.


Taimi meli: Oke-03-2022
Skype
008613580465664
info@hometimefactory.com